Tietosuojaseloste

Henkilötietolain (523/1999) 10§:n ja 24§:n sekä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Laatimispäivä: 18.5.2018, viimeisin päivitys: 24.5.2018

SS Datapalvelu Oy on sitoutunut suojaamaan asiakkaidensa yksityisyyttä ja tämän tietosuojaselosteen avulla informoimme asiakkaitamme heidän henkilötietojensa käsittelystä.

REKISTERINPITÄJÄ

SS Datapalvelu Oy (Y-tunnus: 2334779-5)
Riihitie 3
60800 ILMAJOKI

REKISTERIASIOITA HOITAVA HENKILÖ

Sebastian Hirsimäki
Puhelin +358 40 837 3900
Sähköposti: asiakaspalvelu@datapalvelu.fi

REKISTERIN NIMI

SS Datapalvelu Oy:n asiakasrekisteri

OIKEUSPERUSTE JA HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukainen oikeusperuste henkilötietojen käsittelylle on yrityksen oikeutettu etu, asiakassuhde ja/tai sopimuksen täytäntöönpano.

Henkilötietoja käytetään SS Datapalvelu Oy:n ja asiakkaiden väliseen yhteydenpitoon, asiakassuhteiden ylläpitoon sekä mahdolliseen sähköpostimarkkinointiin yritysasiakkaille.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

REKISTERIN TIETOSISÄLTÖ

Asiakasrekisteri sisältää seuraavia tietoja: henkilön nimi, yrityksen nimi ja Y-tunnus, postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, laskutustiedot, asiointihistoria (kuten osto- tai huoltohistoria)

Tietoja säilytetään vain tarvittavan ajan, jotta voimme täyttää tässä tietosuojaselosteessa kuvatut käyttötarkoitukset. Joitakin tietoja voidaan säilyttää kauemmin niiltä osin kuin se on tarpeen lainsäädännön asettaminen velvollisuuksien, kuten kirjanpitoa ja kuluttajakauppaa koskevien vastuiden, toteuttamiseksi ja niiden asianmukaisen toteuttamisen osoittamiseksi.

SÄÄNNÖNMUKAISET TIETOLÄHTEET

Rekisteriin tallennettavia tietoja kerätään pääasiassa asiakkaalta itseltään mm. asiakkaan ollessa yhteydessä asiakaspalveluumme joko puhelimitse tai sähköpostitse sekä henkilökohtaisesti asioimalla myymälässämme. Lisäksi saatamme saada lisätietoja yhteistyökumppaneiltamme.

TIETOJEN SÄÄNNÖNMUKAISET LUOVUTUKSET

Asiakasrekisterin tiedot ovat ainoastaan SS Datapalvelu Oy:n käytössä. Rekisterin tietoja ei luovuteta SS Datapalvelu Oy:n ulkopuolelle tai sen yhteistyökumppaneiden omaan käyttöön, paitsi laskutukseen tai perintään liittyvissä asioissa sekä lainsäädännön velvoittaessa.

TIETOJEN SIIRTO EU:N TAI ETA:N ULKOPUOLELLE

Tietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle, ellei se ole SS Datapalvelu Oy:n tai sen yhteistyökumppanin palvelun teknisen toteutuksen vuoksi tarpeellista.

REKISTERIN SUOJAUKSEN PERIAATTEET

Rekisterin käsittelyssä noudatetaan erityistä huolellisuutta ja käsiteltävät tiedot suojataan asianmukaisesti. Rekisteri sijaitsee SS Datapalvelu Oy:n salasanasuojatulla palvelimella, jonka fyysisestä ja digitaalisesta tietoturvasta huolehditaan asiaankuuluvasti. Rekisterinpitäjä huolehtii siitä, että tallennettuja tietoja sekä palvelimen käyttöoikeuksia ja muita henkilötietojen turvallisuuden kannalta kriittisiä tietoja käsitellään luottamuksellisesti ja vain niiden työntekijöiden toimesta, joiden työnkuvaan se kuuluu.

TARKASTUSOIKEUS JA OIKEUS VAATIA TIETOJEN KORJAAMISTA

Asiakkaalla on oikeus tarkastaa rekisteriin tallennetut itseään koskevat tiedot ja saada niistä kopio. Mikäli henkilö haluaa tarkistaa hänestä tallennetut tiedot tai vaatia niiden korjaamista, pyyntö tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

MUUT HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYYN LIITTYVÄT OIKEUDET

Asiakkaalla on oikeus vastustaa tai pyytää tietojensa käsittelyn rajoittamista, tehdä valitus henkilötietojen käsittelystä valvontaviranomaiselle sekä oikeus tulla unohdetuksi 25.5.2018 alkaen, kun EU:n yleinen tietosuoja-asetus astuu voimaan.

Toisin sanoen, voimme tarpeen vaatiessa poistaa asiakasta koskevat henkilötiedot rekisteristämme asiakkaan pyynnöstä, ellei lainsäädäntö, avoimet laskut tai perintätoimet estä tietojen poistamista. Pyyntö tulee lähettää kirjallisesti rekisterinpitäjälle. Rekisterinpitäjä voi pyytää tarvittaessa pyynnön esittäjää todistamaan henkilöllisyytensä. Rekisterinpitäjä vastaa asiakkaalle EU:n tietosuoja-asetuksessa säädetyssä ajassa (pääsääntöisesti kuukauden kuluessa).

EVÄSTEIDEN KÄYTTÖ VERKKOSIVUILLAMME

Evästeet (cookies) ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka verkkosivuilla käydessä tallentuvat käyttäjän päätelaitteelle. Evästeillä on määritetty voimassaoloaika, jonka jälkeen selain poistaa tunnisteen. Evästeitä käytetään muun muassa verkkosivujen käytön helpottamiseksi. Käyttäjää ei voida tunnistaa evästeiden avulla.

Verkkosivuillamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi, kuten ostoskorin sisällön muistamiseen, tawk.to chat-ominaisuuden käyttöön sekä asiakastilin hallintaan. Evästeet voi halutessaan ottaa pois käytöstä selaimen asetuksista, mutta se voi vaikuttaa sivuston toimivuuteen. Suosittelemme evästeiden käyttöä sivuston asianmukaisen toimivuuden varmistamiseksi.

MUUTOKSET TIETOSUOJASELOSTEESEEN

Koska pyrimme jatkuvasti kehittämään palveluamme paremmaksi, SS Datapalvelu Oy pidättää oikeudet muuttaa tietosuojaselostetta. Merkittävistä muutoksista tietosuojaselosteeseen ilmoitetaan verkkosivuillamme.